ZDRAV UM, SJAJNA BUDUĆNOST

U okviru zagovaračke incijative Zdrav um, sjajna budućnost koju je realizovala organizacija Omladina JAZAS-a Kragujevac u okviru nacionalne kampanje za mentalno zdravlje u sklopu projekta “Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz razvoj kapaciteta lokalnih aktera 1.0“.

Na osnovu cilja kreiranja dodatnih preventivnih programa za očuvanja mentalnog zdravlja za mlade u Kragujevcu,  posebno za učenike unutar Doma srednjih škola u Kragujevcu, kreirana je incijativa u cilju obučavanja učenika i razvoja veštine brige o svom mentalnom zdravlju.

Realizovana je viša obuka članova tima za realaciju programa kojima se unapređuju veštine učenika  o brzi o svom mentalnom zdravlju primenom metoda omladisnkog rada i edukativnih alata u tom procesu.  Tokom date aktivnosti vaspitači su obučeno za primenu datih metoda i korišćenje alata, takođe, kreiranu su predlozi za realizaciju zajedničkih aktivnosti. U narednom periodu biće realizovane aktivnosti direktnog rada sa mladima, kao i dodatne podrške za realizatore programa.

Projekta “Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz razvoj kapaciteta lokalnih aktera 1.0”, a sprovode ga Nacionalna asocijacija Kancelarija za mlade, Omladinski savez udruženja – OPENS, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, Savez izviđača Srbije i Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik