Poziv za vršnjačke edukatore/ke – projekat Ravnopravna ljubav

Želiš da budeš drugačiji/drugačija od drugih? Da stekneš veštine prezentacije, javnog nastupa, suzbiješ tremu? Interesuje te tema rodne ravnopravnosti?

Onda je ovaj poziv za tebe!

Omladina JAZAS-a Kragujevac realizuje novi projekat „Ravnopravna ljubav„.

Kako se možeš uključiti?

ISTRAŽIVANJE

Možeš popuniti upitnik na ovom linku. U pitanju je veliko istraživanje o partnerskim odnosima mladih. Podaci će biti korišćeni za bolje razumevanje partnerskih odnosa mladih i kreiranje edukativno preventivnih programa koji će podržati mlade da uspostavljaju što kvalitetnije i zdravije partnerske odnose.Molimo te da odgovoriš iskreno na sva postavljena pitanja. Upitnik se popunjava anonimno, a za njegovo popunjavanje ti neće trebati više od 10 minuta.

Imaj u vidu da popunjavanje ovog upitnika nije prijava za obuku za vršnjačke edukatore/ke. Prijava za vršnjačke edukatore/edukatorke je ispod 🙂

Više o samom projektu možeš saznati klikom na OVAJ link.

VRŠNJAČKA EDUKACIJA

Vršnjačka edukacija predstavlja razvijanje veština mlade osobe, tebe, da prenosi informacije svojim vršnjacima na način blizak njima.

Vršnjačka edukacija biće realizovana u periodu od 01. decembra zaključno sa 05. decembrom u Kancelariji za mlade Kragujevac. U ovom periodu 20 mladih iz srednjih škola iz Kragujevca radiće na razvijanju svojih veština.

Obuka biće jako intenzivna, od 9h do 16h. Tokom ovog perioda obezbeđene su pauze za osveženje, kao i ručak.

Radićemo na upoznavanju sa temom rodne ravnopravnosti, ponašanjem u partnerskim vezama, ali i na suzbijanju treme, unapređenjem veština komunikacije i prezentacije, upoznaćemo sa sa različitim metodama rada sa mladima.

Imaćeš priliku da saznaš koje su karakteristike dobre veze, kao i kako prepoznati štetnu vezu i na koji način reagovati kada to primetimo kod sebe ili kod drugih. Veze u srednjoškolskom periodu jako važna stvar. Istraživanja pokazuju da srednjoškolci u proseku provode 5-8 sati nedeljno razmišljajući o sadašnjoj ili potencijalnoj devojci/momku. Ipak, nekad nije lako prepoznati da li je ta veza dobra za nas, a posebno da li su neka ponašanja našeg momka/devojke pokazatelj ljubavi ili kontrole, koja može voditi u nasilje

Nakon održanih minimum 5 radionica u školama, sledi i dodela sertifikata na završnoj konferenciji.

Sviđa ti se kako sve ovo zvuči?
Sada možeš da se prijaviš na linku ispod 🙂

Prijava za obuku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik