Omladina JAZAS-a Kragujevac i partner IFMSA Serbia LC Kragujevac raspisuju poziv na projektu ReHealth za vršnjačke edukatore/ke iz oblasti reproduktivnog zdravlja. Obuke će se realizovati od 21. do 25. novembra 2018. godine u prostorijama Omladinskog kluba.

Ukoliko imaš od 19 do 25 godina i ideš na Fakultet Medicinskih nauka, zainteresovan/a si da budeš vršnjački edukator/ka, i želiš da doprinešeš očuvanju reproduktivnog zdravlja mladih – prijavi se na naš poziv, link Prijavni formular.

Kroz obuku će proći 10 mladih koji pokažu najviše interesovanja, želje, motivisanosti i sposobnosti za usvajanje novih znanja i veština iz navedenih oblasti, a zadovoljavaju neophodne kriterijume koji su potrebni za rad sa mladima – sposobnost da uspostave dobar socijalan kontakt sa svojim vršnjacima, komunikativnost, kreativnost, snalažljivost.

Nakon obuke bićete spremni da drže radionice vršnjacima na fakultetima kragujevačkog Univerziteta.

Rok za prijavu 15. novembar 2018. godine, konačna lista učesnika će se znati 16. novembra 2018. godine.

Projekat ReHealth sprovodi se u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnim Balkanom ReLOaD finansira Evropska Unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Projekat „ReHealth- Uspostavljanje programa očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih“ bavi se unapređenjem znanja mladih o reproduktivnom zdravlju na teritoriji grada Kragujevca, u okviru studentske populacije. Projekat uključuje saradnju nevladinih organizacija, zdravstvenih i obrazovnih institucija u kreiranju programa obuke za studente – edukatore u oblasti reproduktivnog zdravlja.

Koristiće se savremene tehnologije kao i primeri dobre prakse iz okruženja.

Studenti će kroz vršnjačke edukacije i radionice doprineti rušenju tabua i širenju informacija među mladima.

Projekat traje u perodu od 3. septembra 2018. do 28. februara 2019. godine

Koordinator edukatora: Nikola Stojković

Kontakt:+381 69605180

Koordinatorka projekta: Milica Jovanović

Kontakt: +381 644073269

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik