Omladina JAZAS-a Kragujevac tokom juna meseca potpisala je dva ugovora o finansiranju projekata sa gradom Kragujevac.

Za realizaciju projekata, finansiranje/sufinansiranje udruženja i organizacija iz oblasti omladinske politike grad Kragujevac je predvideo budžet u iznosu od dva miliona dinara. Javnim konkursom koji je grad Kragujevac raspisao u martu predviđene su dve oblasti za koje su udruženja i organizacije mogle da apliciraju za sredstva a to su zapošljivost mladih i kreativne industrije koje imaju za krajnji cilj poboljšanje i unapređenje položaja mladih kroz realizaciju tih projekata. Od 19 pristiglih predloga, odobrena su sredstva za 13 projekata.

Potpisan ugovor za projekat Edukuj se i ti

Projekat Edukuj se i ti doprinosi razvoju podsticajnog okruženja i povećanju kompetentnosti u cilju unapređivanja zapošljivosti i preduzetništva kod mladih na teritoriji grada Kragujevca, kao i obezbeđuje ostvarivanje planiranih aktivnosti za mlade u okviru plana rada Saveta za mlade. Ključne aktivnosti u okviru projekta „Edukuj se i ti!“ su: realizacija programa razvoja ličnih veština i planiranja karijere, osnaživanje mladih u cilju povećanja veština zapošljivosti na osnovu Points of you alata, organizovanje karijernog dana za mlade i obečežavanje Dana mladih, realizacija edukativnog programa razvoja preduzetničkih veština i primene design thinking metode, kao i realizacija online kampanje u cilju promocije celoživotnog učenja i preduzetništva kod mladih.

Potpisan ugovor za projekat Ostani negativan

U oblasti zdravstvene zaštite ove godine je pet udruženja dobilo podršku i potpisalo ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekata u oblasti zdravstvene zaštite za 2021. godinu koje je podržao grad Kragujevac.

Projekat „Ostani negativan“ ima za cilj doprinos implementaciji Strategije zdravstvene zaštite grada Kragujevca i to operativni cilj 2.4. Povećati nivo zdravstvene kulture bezbednosti stanovništva i prevencije bolesti kod svih kategorija za 30% do 2020. godine prepoznaje DPST kao vid prevencije. Ključna aktivnost na projektu je kontinuirano sprovođenje DPST-a na terenu kako među opštom populacijom tako i među populacijom pod povećanim rizikom za HIV, kao i kontinuirano podizanje svesti mladih o značaju testiranja na HIV.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik