Tokom oktobra meseca, od 9. do 11. održana je 8. redovna skupština Krovne organizacije mladih Srbije – KOMS.

Krovna organizacija mladih Srbije je zapravo zagovaračka platforma za unapređenje položaja mladih i deluje kao spona između mladih, svojih organizacija članica i različitih donosioca odluka i pružaoca programa i usluga za mlade (pre svega države i institucija).

Ova skupština je posebno značajna jer su na njoj izabrani novi organi, odnosno novi predsednik Upravnog odbora, članovi/ce Upravnog odbora, članovi/ce Nadzornog odbora kao i predsednik skupštine i zamenik predsednika skupštine. Ove godine je predstavljanje kandidata/kinja bilo drugačije, uz debatu u okviru koje su odgovarali/e na određene situacije i pitanja, kako moderatora Bobana Stojanovića, ostalih kandidata/kinja, tako i delegata/kinja koji su se zanimali za prethodna iskustva i buduće planove kandidata/kinja.

Nove članove i članice organa KOMS-a možete pogledati na ovom linku.

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, skupštini KOMS-a je prisustvovala samo jedna delegatkinja Omladine JAZAS-a Kragujevac, Marina Stanišić.

Marina je prvi put učestovovala na skupštini KOMS-a, a ovo su njeni utisci:

[cl-review quote=“Po prvi put sam prisustvovala izbornoj skupštini Krovne organizacije mladih Srbije i utisci su pozitivni. Naučila sam mnogo novih stvari. Bolje sam se upoznala sa Pravilnikom o  radu organizacije, njenim Statutom, ali i samim protokolom skupštine. Organizatori su se trudili da skupština ide u pravom smeru i da bude prijatna atmosfera. Vladala je pozitivna energija i osetila sam snažnu želju mladih kandidata da baš oni budu odabrani za određenu funkciju. Poštovala su se pravila i svako je bio ispoštovan da dobije reč. Upoznala sam mnogo novih pozitivnih ljudi, ali je bila idealna prilika da ponovo vidim stare prijatelje. Zadovoljna sam sa smeštajem, ishranom i svim uslugama koje su nam pružene. I pored epidemiološke situacije, skupština je bila sjajna.“ author=“Marina Stanišić“ occupation=“Članica OJKG“ avatar_image=“23529″]

Novosti u okviru Omladine JAZAS-a Kragujevac pratite klikom ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik