Omladinski savjet Republike Srpske organizovao je regionalnu konferenciju 31. maja i 1. juna u Bijeljini, gde su organizacije iz Republike Srbije i Republike Srpske razgovadale o unapređenju regionalne saradnje mladih. Omladina JAZAS-a Kragujevac se i ovaj put odazvala i ulestvovala na ovom dogadjaju, gde su se razvijali nove ideje.

Na samom početku konferencije učesnicima su se obratili Danijela Topić, predsednica Omladinskog savjeta Republike Srpske, Darko Stanić, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i dr Jasmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koja je ujedno i svečano otvorila konferenciju.

Prvog dana konferencije bilo je reči o aktuelnim aktivnostima i dešavanjima u Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih Zapadnog Balkana (RYCO), projektima koji su odobreni na prvom pozivu RYCO, procesu i poteškoćama tokom apliciranja na sami poziv, te o drugim međunarodnim fondovima za mlade.

Tokom drugog dana učesnici su konceptom otvorenih razgovora definisali ideje i predloge projekata koje bi organizacije iz Republike Srpske i Srbije mogle zajedno aplicirati na sledećim konkursima koji budu objavljeni. Na konferenciji je učestvovalo preko 30 predstavnika institucija, omladinskih organizacija, organizacija za mlade, te krovnih saveza mladih iz Republike Srpske i Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik