Follow us

Video klipovi

Imamo 28 gostiju na mreži
Dobrodošli Projekti 'ReHealth- Uspostavljanje programa očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih
'ReHealth- Uspostavljanje programa očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih PDF Štampa El. pošta
nedelja, 07 oktobar 2018 09:36

Donator: ReLOaD - regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu

Primarni primalac: Omladina JAZAS-a Kragujevac

Partner: IFMSA Serbia

Trajanje projekta: septembar 2018. - februar 2019. godine

Projekat ''ReHealth- Uspostavljanje programa očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih'' bavi se unapređenjem znanja mladih o reproduktivnom zdravlju na teritoriji grada Kragujevca, u okviru studentske populacije. Dosezanje ciljeva ima multidisciplinarni pristup, uključuje saradnju nevladinih organizacija, zdravstvenih i obrazovnih institucija. Koristi savremene tehnologije u ostvarenju svojih ciljeva, ali i primere dobre prakse iz okruženja.

Kroz saradnju zdrvastvenih institucija i omladinskih organizacija kreiraće se obuka za studente – edukatore u oblasti reproduktivnog zdravlja. Kao dokazano najbolji način rušenja tabua i širenja informacija, studenti će kroz vršnjačke edukacije i radionice okupiti i informisati najveći broj mladih.

Kreiranje online tutorijala je inovativni pristup koji Omladina JAZAS-a Kragujevac želi da razvija i na taj način obuhvati mlade koji često nisu na standardnim mestima okupljanja i često izostavljeni od preventivnog informisanja. Takođe, online tutorijali biće optimizovani za sve uređaje, tako da će mladi na lak i brz način dobiti jasne i proverene informacije o reproduktivnom zdravlju. U susednim zemljama, ali i mnogim evropskim državama, kondomati su opravdali postojanje. Postavljanjem jednog na mestima okupljanja studenata omogućila bi se pristupačnost istih, ali i održivost projekta (cena na kondomatu biće nabavna cena kondoma u velikoprodaji, te će kondomat ostati aktivan i nakon završetka projekta).

 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC