Follow us

Video klipovi

Imamo 266 gostiju na mreži
Dobrodošli Projekti HIV kroz objektiv
HIV kroz objektiv PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 01 oktobar 2015 15:57

Donator: Ministarstvo omladine i sporta, preko Resurs centra NVO Sunce

Primarni primalac: Omladina JAZAS-a Kragujevac

Trajanje projekta: Oktobar 2015 - Decembar 2015.

 

HIV kroz objektiv je pilot projekat volontera Omladine JAZAS-a Kragujevac. Projekat ima za cilj podizanje svesti mladih o samoj HIV infekciji, kao i motivaciji mladih da sami istraže činjenice o HIV-u i sidi.

Projektnim aktivnostima biće obuhvaćeni mladi u tri okruga: Šumadijskom, Pomoravskom i Podunavskom. Tim vršnjačkih edukatora će kroz primenu interaktivnih radionica, kvizova i igrica informisati mlade srednjoškolskog uzrasta o načinima prevencije HIV infekcije, načinima zaštite, problemima sa kojima se HIV pozitivne osobe susreću, značaju testiranja i primene odgovarajućih kontraceptivnih sredstava.

Drugi deo projektnih aktivnosti odnosi se na kreiranje brošure sa apstraktnim i popularnim motivima, odnosno prikazaćemo HIV kroz objektiv na način interesantan mladima. Pored samog edukativnog dela u brošuri, većina informacija biće "ear catchy", pružajući zanimljive informacije o HIV/sidi koja će animirati mlade da malo sami istraže o tome.

Završne aktivnosti poklapaće se sa 1. Decembrom, Svetskim danom borbe protiv side, a partiće ih Konferencija sa relevantnim akterima na lokalu i izložba fotografija nastalih tokom realizacije projekta.

 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC