Follow us

Video klipovi

Imamo 15 gostiju na mreži
Dobrodošli Okrugli sto "Omladinski rad za bolji grad"
Okrugli sto "Omladinski rad za bolji grad" PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
četvrtak, 08 novembar 2018 13:41

U sklopu projekta „NAPORnim stazama ka prepoznavanju omladinskog rada“, koji sprovodi Nacionalna organizacija praktičara/ki omladinskog rada, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, sprovodi se kampanja na prepoznavanju kvaliteta rada organizacija za mlade i mladih na lokalnom nivou.


U tom cilju Omladina JAZAS-a Kragujevac je 6. novembra održali Okrugli sto pod nazivom „Omladinski rad za bolji grad“. Ovom događaju je prethodila i onlajn kampanja na društvenim mrežama sa istim ciljem. Kako bi obezbedili prepoznatljivost organizacija koje kontinuirano ulažu u kvalitet svojih programa kod lokalnih institucija i ukazali na prednosti među sektorske saradnje, odnosno na koji način zajedno mogu kreirati prostor u kome mladi mogu da rastu i razvijaju svoje potencijale kako bi postal aktivni i doprinosili zajednicama u kojima žive.

Rezultati više istraživanja koje je Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada - (NAPOR) sprovela ukazuju na neophodnost povezivanja organizacija koje se bave omladinskim radom sa lokalnim institucijama radi kreiranja mreže usluga koje vode ka sistemskoj brizi o mladima. Nedostatak koordinacije usluga, kao i objedinjenog informisanja mladih pokazalo se kao jedan od ključnih problema.


Na događaju su govorili Lazar Đoković iz Omladine JAZAS-a Kragujevac, kao i Milica Jovanović, programska koordinatorka u ovoj organizaciji. Prisutnim predstavnicima institucija predstavljen je rad udruženja, metodologija i značaj Omladinskog rada, kao i proces organizacije za primenu standarda omladinskog rada i osiguranje sigurnog okruženja za sprovođenje aktivnosti. Vođena je i diskusija oko kreiranja modela uključivanja institucija u ovaj proces.

Zaključak ovog događaja je bio da su institucije uglavnom zainteresovani za učešće u programima, ali da veći njih nije upoznata sa mogućnostima rada organizacije, što ćemo daljim radom menjati.

 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC