Follow us

Video klipovi

Imamo 11 gostiju na mreži
Dobrodošli Održana Laboratorija omladinskog rada - LabOR 2018
Održana Laboratorija omladinskog rada - LabOR 2018 PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
ponedeljak, 19 februar 2018 09:50

U ponedeljak, 12.02.2018. održana je konferencija pod nazivom "Laboratorija omladinskog rada - LABOR 2018." u Domu omladine Beograd, sa ciljem da se različitim institucijama i akterima na nacionalnom i lokalnom nivou predstavi značaj osiguranja kvaliteta omladinskog rada.

Konferenciju je otvorio Darko Stanić, Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, koji je istakao da MOS veliki značaj daje omladinskom radu i direktnom radu sa mladima na razvoju njihovih kapaciteta u prevazilaženju izazova i razvoju ličnih potencijala. Takođe je napomenuo da je najznačajniji partner Ministarstvu u profesionalizaciji i standardizaciji omladinskog rada i stvaranju uslova za veće vrednovanje omladinskog rada upravo NAPOR.

Omladina JAZAS-a Kragujevac na konferenciji predstavila je standard 3 - Dobrovoljno i aktivno učešće mladih. Predstavnici organizacije, Milica Jovanović i Lazar Đoković, razgovarali su sa donatorima i učesnicima konferencije o načinima na koji omladinski rad podstiče aktivno uključivanje mladih u društvo. Naročito su naglašeni pravo na izbor mladih osoba, pravo na ravnopravno učešće, pravo na učestvovanje u donošenje odluka, kao i pravo na informisanje mladih.

Nakon upoznavanja sa standardima usledila je panel diskusija na kojoj su učestvovale Bojana Perović, Savetnica u Ministarstvu omladine i sporta i Violeta Stanković, Predsednica upravnog odbora NAPOR. Učesnice panela su istakle značaj podrške različitih institucija na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou za razvoj i prepoznavanje omladinskog rada. Učesnici konferencije, predstavnici NAPOR organizacija članica istakli su neke od izazova sa kojima se susreću u svom radu, od kojih se naročito izdvojo nedostatak interesovanja medija i šire javnosti za programe koje sprovode sa mladima i za njih. Predstavnici institucija su imali priliku da podele svoje utiske nakon upoznavanja sa standardima kvaliteta omladinskog rada i ponudli sa svoje strane različite mogućnosti koje su otvorene organizacijama mladih i za mlade.

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.

 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC