Follow us

Video klipovi

Imamo 21 gostiju na mreži
Dobrodošli Omladinski rad kao faktor društvenih promena
Omladinski rad kao faktor društvenih promena PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
sreda, 07 februar 2018 11:09

Omladinski rad (engl. youth work) predstavalja stručni, pedagoški rad sa mladima koji se odvija izvan sistema formalnog obrazovanja, tj. u okviru slobodnog vremena mladih, i u koji se mladi uključuju na dobrovoljnoj osnovi.

Omladinski rad predstavlja planiran i kontinuiran proces obrazovnog karaktera, kreiran sa svrhom pružanja podrške mladima u procesu osamostaljivanja.

U okviru projekta "Omladinski rad izvan okvira", NAPOR je kreirao kampanju za prepoznavanje omladinskog rada kao faktora društvenih promena.

Omladina JAZAS-a Kragujevac, kao organizacija koja sprovodi omladinski rad na lokalu, učestvuje u kampanji.

Razvoj, iskustvo, inicijativa, prijateljstvo, zabava, mobilnost, promišljanje i inovativnost samo su neki od pojmova koji Jelenu Milanović, omladinsku radnicu u Omladini JAZAS-a Kragujevac asociraju na omladinski rad. Za nju je to takođe i životni sastojak koji postavlja nove izazove, koji harmonizuje i inspiriše, pa zato omladinski rad vidi kao svojevrstan „lepak“ koji povezuje različite stvari.

Kompletnu Jeleninu priču pročitajte na ovom linku.

 

 

Tragajući za mestom gde pripada, gde slobodno može da iznese svoje stavove i deli vrednosti sa drugima, gde u isto vreme uči i zabavlja se, Milica Jovanović je pre dve godine pronašla Omladinu JAZAS-a Kragujevac, organizaciju u kojoj i danas volontira. Zahvalnost za upoznavanje sa programom omladinskog rada duguje Luki, prijatelju koji je sa njom još od srednje škole maštao da menjaju svet nabolje i koji je motivisao da se uključi u aktivnosti organizacije.

Kompletnu Miličinu priču pročitajte na ovom linku.

 

Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) je strukovni i reprezentativni savez udruženja čija je misija stvaranje i razvijanje uslova za osiguranje kvaliteta i prepoznavanje omladinskog rada u cilju razvoja potencijala mladih i omladinskih radnika/ca, koji doprinose dobrobiti lokalne zajednice i društva. Vizija je da svaka mlada osoba ima svog omladinskog radnika/cu.

Poslednje ažurirano sreda, 07 februar 2018 11:34
 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC