Follow us

Video klipovi

Imamo 23 gostiju na mreži
Dobrodošli Sprovedena Živa biblioteka
Sprovedena Živa biblioteka PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
sreda, 08 novembar 2017 14:22

Omladina JAZAS-a Kragujevac, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Kragujevac, sprovela je živu bibloteku 3. novembra u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Kragujevcu. Ukupan broj čitanih knjiga je premašio očekivanja, tačnije 93 čitalaca je ukupno 170 puta čitalo 8 knjiga za nešto manje od 3 sata.

Živu biblioteku je otvorio Stefan Nikežić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih, sa Milicom Jovanović, članicom Omladine JAZAS-a Kragujevac. Uz pomoć Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, aktivnost je sprovedena sa ciljem da se smanji štetni uticaj diskriminacije, predrasuda i stereotipa, prvenstveno kod srednjoškolaca.

Interesovanje je veliko da se ponovo održi živa biblioteka.

Pitali smo mlade učesnike kako im se svideo ovaj metod sa kojim smo im približili šta je to diskriminacija. Neki od odgovora su da se sada preispituju da li su nekada nesvesno bili diskriminatori ili bili diskriminisani, a nisu ni znali. Jedne od najčitanijih knjiga su: žrtva porodičnog nasilja, majka usvojiteljka, osoba koja je preživela rak. Takođe, sve ostale knjige su čitane u velikom broju.

Živa biblioteka je deo projekta "Uključivanje Uživo" koje realizuje Beogradski centar za ljudska prava, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, dok na lokalu sprovodi Omladina JAZAS-a Kragujevac i Kancalerija za mlade Kragujevac.

Sve fotografije možete pogledati na ovom linku, a prilog klikom ovde.

Poslednje ažurirano sreda, 08 novembar 2017 14:32
 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC