Follow us

Video klipovi

Imamo 26 gostiju na mreži
Dobrodošli Otvoreno savetovalište za mlade u Kniću
Otvoreno savetovalište za mlade u Kniću PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
subota, 04 novembar 2017 17:07

U Kniću je 03. novembra 2017. godine otvoreno Savetovalište za mlade koje za cilj ima upoznavanje mladih sa bitnim karakteristikama razvoja u periodu mladalaštva, teškoćama i problemima koji se javljaju u ovom periodu kao i sa načinima izbegavanja i savladavanja ovih teškoća. Pored čelnika lokalne samouprave u Kniću, predsednika opštine, Zorana Đorovića, predsednika Skupštine opštine, Miroslava Nikolića i njihovih saradnika, svečanom otvaranju Savetovališta za mlade prisustvovala je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, predstavnik IZJZ Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, đaci i nastavnici Srednje škole Knić, kao i predstavnica Omladine JAZAS-a Kragujevac, Jelena Milanović.

Slike preuzete sa Opštine Knić facebook

Ministarka Slavica Đukić Dejanović je istakla da će kroz ovakve projekte Srbija uspeti da poboljša demografsku sliku i da zadrži mlade koji će kroz savetovalište dobiti informacije od stručnjaka pre svega u domenu reproduktivnog zdravlja gde kao narod, očigledno, imamo problema.

Rad savetovališta podrazumeva kontinuiranu edukaciju mladih, a na samom početku njegovog rada prof. dr Slobodan Arsenijević je đacima Srednje škole Knić održao predavanje o uvodu u pubertet i polno prenosivim bolestima.

Jelena Milanović je naglasila potrebu za postojanjem vršnjakog informisanja i edukacije, ali i saradnjom udruženja i savetovališta za mlade. Veliko nam je zadovoljstvo da, nakon otvaranja Savetovališta za mlade Kragujevac, prisustvujemo i otvaranju Savetovališta za mlade Knić. Prilog na youtube kanalu pogledajte na ovom linku.

 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC