Follow us

Video klipovi

Imamo 32 gostiju na mreži
Dobrodošli Živa biblioteka - O diskriminaciji uživo 03.11.2017. godine
Živa biblioteka - O diskriminaciji uživo 03.11.2017. godine PDF Štampa El. pošta
Napisao Omladina JAZAS-a Kragujevac   
sreda, 25 oktobar 2017 17:16

Omladina JAZAS-a Kragujevac, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Kragujevac, sprovodi Živu biblioteku 03.11.2017. godine u 14 časova u prostorima Narodne biblioteke ''Vuk Karadžić'' u Kragujevcu.

Akcija ima za cilj da smanji uticaj negativnih stereotipa i predrasuda kao ključnih uzročnika diskriminacije u društvu.

„Živa biblioteka“ predstavlja inovativnu metodologiju za promovisanje ljudskih prava, ravnopravnosti, te za borbu protiv rasizma i ksenofobije. Živa biblioteka funkcioniše baš kao i prava biblioteka, gde čitaoci dolaze da pozajme "knjigu" na određeno vreme. Postoji jedna razlika: knjige u Živoj biblioteci su ljudi, i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog. Knjige u Živoj biblioteci su ljudi koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa, i koje su često žrtve diskriminacije i socijalne ekskluzije.

Na spisku za iznajmljivanje će se naći veći broj knjiga, a ovakva živa biblioteka se po prvi put sporvodi u Kragujevcu.

Jedan od glavnih motoa žive biblioteke je ‘’Ne ceni knjigu po koricama’, zato dođite da se družimo i razbijamo stereotipe i predrasude koje nastaju nezanjem.

Ova akcija je deo projekta, koji na lokalu sprovode Omladina JAZAS-a Kragujevac i Kancalerija za mlade Kragujevac, u okviru projekta ''Uključivanje Uživo'' koje realizuje Beogradski centar za ljudska prava, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Poslednje ažurirano sreda, 25 oktobar 2017 17:31
 
Pokreće Omladina JAZAS-a Kragujevac by MWPC